Over ons

Hendriksen Scholte is een samenwerkingsverband tussen mediators, advocaten, coaches, trainers, bijzonder curators en vertrouwenspersonen in Den Haag en Rotterdam.

Onze visie is dat we mensen, teams en organisaties – zelfs – en juist! – wanneer ze in een conflict verwikkeld zijn – beschouwen als mensen, teams en organisaties in groei en ontwikkeling. Daarmee is een conflict een op te lossen vraagstuk geworden. We brengen ieders krachten naar boven en zetten ze in om jouw reële doelen voor de toekomst te bereiken.

Onze missie is om mensen, teams en organisaties hoop en handvatten te bieden om van hun conflict een kans te maken en verder te kunnen.

De basis

Wat mensen beweegt en hoe ze betekenis geven aan gebeurtenissen in hun leven is onze basis. We zijn oordeelloos geïnteresseerd in mensen in tal van persoonlijke- en werkomgevingen. We geloven in goede bedoelingen en begrijpen dat er omstandigheden zijn waarin dit soms niet is op te brengen. We staan voor het op gang brengen van ‘het best mogelijke gesprek’ en het werken aan doeltreffende en duurzame oplossingen.

Dingen in gang zetten kan op twee manieren: door een ingreep van buitenaf of door een onderling oprecht en open gesprek. Wij kiezen voor het laatste. We zijn ervan overtuigd dat écht werkzame en duurzame oplossingen alleen tot stand komen door samen eerlijk en open van gedachten te wisselen, gekoppeld aan een vervolg:  fatsoenlijk onderhandelen. We begeleiden mensen, teams en organisaties in het hele traject, van herstel van de communicatie tot aan het vinden van de meest adequate oplossing, ook als dat een exit of een afscheid is.

Binnen Hendriksen Scholte beschikken we over steeds de juiste mate van empathie, uitstekende communicatie, veel opdrachten en dus heel veel ervaring, én up to date kennis door het voortdurend volgen van juridische, psychologische en vakinhoudelijke trainingen om je te helpen je conflict op te lossen. Welk conflict dan ook.

We staan altijd naast je.

Neem  gerust contact op. Dat kan 24/7 per mail of dagelijks tot 18.30 uur per telefoon: 070 36 44 305 of 06 129 43145. Verwacht dan méér dan woorden: inlevingsvermogen en meedenken horen bij onze werkwijze, net als een mix van ervaring, intuïtie, kennis en praktische resultaatgerichtheid en, zeker niet als laatste: plezier in ons werk je te helpen.

Hendriksen Scholte
Hier kunt u een kort introductiefilmpje bekijken.

Hieronder vindt u een foto-impressie van het kantoor aan het Kerkplein in Den Haag.