Over het kantoor

Mijn praktijk Hendriksen Scholte staat voor conflictbemiddeling, conflictoplossing en conflictoplossende communicatie en waar het kan: relatieherstel in de meest brede zin van het woord. Mediation, zegt de één. Gewoon goede, zinvolle gesprekken, zegt de ander.

In gesprek met mijn opponent? Dacht het niet! Zo werd er voorheen naar conflicten gekeken, tot we er achter kwamen dat conflicten altijd een oplossing in zich meedragen.

Nadat weerstanden, botsende meningen, verdriet, onmacht en krenkingen zijn uitgesproken, komt er ruimte voor veiligheid, hernieuwde balans, een verkenning van oplossingen en een nieuwe toekomst. Dat geldt voor de kwesties waar mediation al heel erg gebruikelijk is, zoals bij echtscheidingen en arbeidsconflicten, maar ook bij mediation in de zakenwereld, in besturen, in het onderwijs, in de zorg en – onder de noemer herstelrecht- , in strafzaken.

Naast MfN registermediator en rechtbankmediator voor familie-, arbeids- en strafzaken ben ik tevens relatieherstelcoach en vertrouwenspersoon voor verschillende instellingen. Ik sta voor maatwerk en kostenbesparing. Dat betekent dat er ondersteuning geboden op de manier waarop dat nodig is. Niet meer en zeker niet minder. Denk hierbij aan APK-mediation; gesprekken ter voorkomen van conflicten, maar ook aan groepsmediation, flitsbemiddeling, pendelbemiddeling, mailmediation en one-day mediation als mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Welke van de in totaal 15 beproefde methodes er ook ingezet worden: ik sta altijd naast u.

Tot voor kort was ik in mijn vrije tijd pro bono bemiddelaar bij het gerenommeerde BB&M Haaglanden en voorzitter van de Mediatorsvereniging Haaglanden. Op dit moment richt ik me in die uurtjes volop op mijn vervolgstudies op het gebied van het recht en psychologie/sociale wetenschappen. Ik heb een crush voor het doen van onderzoek naar narcisme en autisme, de geschiedenis van Den Haag en het schilderen van portretten in een zeventiende eeuwse stijl. Ook schrijf ik graag over conflictoplossing in de vakbladen. Ik ben 54 en ik woon met Paul, mijn echtgenoot en geweldige boekenmaker in het hart van de stad. Mijn zoon en schoondochter wonen een kwartiertje fietsen hiervandaan, en regelmatig koken, eten en kletsen we samen. Omdat ik dol ben op lezen en studeren, vindt u me ook vaak met een stapel boeken op een fijn terras. Ook sport ik graag, en het liefst zou ik ieder jaar wel een paar dagen langs de Seine willen lanterfanten. Mijn passie voor mijn werk – en conflictoplossing in het bijzonder – lijkt wel aangeboren. Ik heb de overtuiging dat begrip voor elkaar kan bijdragen aan een prettiger wereld. Conflicten horen bij het leven, dat is evident. Te helpen voorkomen dat conflicten uw leven en relaties ernstig en langdurig gaan verstoren, is mijn missie.

Heeft u vragen die niet zijn beantwoord in dit korte stukje tekst? Heeft u behoefte aan meer informatie over mediation, relatieherstel, vertrouwenspersoon, toezichthouderschap of andere behoeften ter ondersteuning bij het oplossen van een kwestie?

Neem dan gerust contact op. Dat kan 24/7 per mail of dagelijks tot 18.30 uur per telefoon: 070 36 44 305 of 06 129 43145. Verwacht dan méér dan woorden: inlevingsvermogen en meedenken horen bij mijn werkwijze, net als een mix van ervaring, intuïtie, kennis en praktische resultaatgerichtheid en, zeker niet als laatste: plezier in mijn werk.

Wendy Hendriksen Scholte en de professionals uit het netwerk van Hendriksen Scholte zijn Gecertificeerd Registermediator, Familierechtadvocaat, Gezinsadvocaat, Bedrijfsadvocaat, Geregistreerd coach, Bijzonder Curator, Vertrouwenspersoon en Rechtbankmediator en ieder voor zich aangesloten bij de voor hun beroepsgroep relevante organisaties als MfN, NMv, ImI, de Orde van Advocaten en NOBCO
Hier kunt u een kort introductiefilmpje bekijken.

U vindt het kantoor aan de Koninginnegracht 20 2514 AB in Den Haag.