Tarief

Het uurtarief van onze professionals bedraagt € 160,- per uur, inclusief btw voor particulieren. Doorgaans dragen de deelnemers aan mediation deze kosten gezamenlijk. Dat kan 50/50, zijn, wat neerkomt op € 80,- per uur per deelnemer, maar iedere andere verdeling is mogelijk. De meeste mensen komen in één of soms twee, maar maximaal vier bijeenkomsten van zo’n twee uur tot een oplossing van hun conflict.

Een tot drie bijeenkomsten zijn gebruikelijk bij bijvoorbeeld arbeidsconflicten, exitgesprekken, zakelijke kwesties, kwesties binnen een VvE, een maatschap of directie, een familieruzie en nalatenschapsmediations. Voor echtscheidingen, en zeker de scheidingen waarbij een ouderschapsplan gemaakt moet worden en of alimentatieberekeningen nodig zijn, of waar tegelijk ook zakelijke ontvlechtingen aan te pas komen, zijn doorgaans vier tot vijf bijeenkomsten nodig.

Tijdens het intakegesprek wordt aan de hand van het verzoek om mediation of rechtsbijstand een inschatting van de kosten gemaakt. Zo is er van te voren altijd duidelijkheid. We houden overzichtelijke, controleerbare urenregistraties bij.

kosten, pro deo of rechtsbijstand

Om je een idee te geven: mediation bij echtscheiding inclusief ouderschapsplan, alimentatieberekeningen en het verzoekschrift kost doorgaans tussen € 2.000,- en € 2.500,- en blijft zelfs in kwesties waar ook zakelijke belangen ontvlochten moeten worden vaak onder de € 3.000,-. Van arbeidsmediations lopen de kosten uiteen van ongeveer  €1.200 tot € 3.500,-.

Is het inkomen laag? Dan zijn er twee mogelijkheden om te onderzoeken.

1 Kijk in de polisvoorwaarden van je  rechtsbijstandsverzekering en check of het honorarium van een MfN Registermediator of een advocaat gedekt is.

2 Kijk of je in aanmerking komt voor subsidie, ook wel toevoeging of pro deo mediation genoemd. Dan draagt de Raad voor Rechtsbijstand vrijwel alle kosten. Kijk naar je inkomen in het peiljaar 2015 (de Raad kijkt altijd naar het inkomen van twee jaar terug). Is dat minder dan € 37.300,- (samenwonenden, gehuwden) of minder dan € 26.400,- (alleenstaanden)(tarieven per 1 januari 2017), dan betaal je slechts een eigen bijdrage van respectievelijk € 105,- of € 53,- voor mediation, voor de advocatuur is dat tussen € 240,- en € 849,- . Ben je eerst bij het Juridisch Loket langs geweest? Dan krijg je € 53,- op de eigen bijdragen.

Omdat we een High Trust kantoor voor de Raad van de Rechtsbijstand zijn, is je toevoeging binnen een week binnen. Meer informatie? Klik hier.

Mail of bel voor een afspraak met onze professionals via info@hendriksenscholte.nl of bel 070 36 44 305 (op werkdagen tot 18.30 uur).